Vinn mer med Kung Keno

Det är inte alla av Svenska Spels nymodigheter som blir populära bland spelarna, men Kung Keno har verkligen blivit en succé. Kung Keno är en specialfunktion som bara finns hos Svenska Spel.

I den dagliga keno-dragningen dras 20 nummer. Efter den ordinarie dragningen dras ytterligare ett nummer, av de 20 som redan dragits. Detta ytterligare nummer kallas Kung Keno. Om man har valt det numret på sin kupong ökar eventuella vinster.

Vi tar ett exempel. Du spelar en kupong på keno-nivå 11 och satsar fem kronor. Du väljer elva nummer av 70, eller låter datorn slumpa fram din rad. Skulle du få sju rätt på din rad vinner du 30 kronor om du spelar utan Kung Keno. Har du däremot klickat i rutan för Kung Keno vinner du 100 kronor. Det är dock på de lite högre nivåerna som ett spel med Kung Keno verkligen kan bli lönsamt. Om du spelar för fem kronor och får alla rätt vinner du hela 15 miljoner kronor med Kung Keno. Om du inte väljer Kung Keno vinner du ”bara” fem miljoner kronor.

Det finns inga direkta mönster i utbetalningen för Kung Keno. För vissa utfall dubblas vinsterna. För andra utfall tredubblas, eller till och med mångdubblas, vinsterna. Om du exempelvis spelar på keno-nivå 2 för fem kronor och lyckas pricka båda numren får du 35 kronor för spel utan Kung Keno och hela 250 kronor för spel med Kung Keno. Det är en ordentlig förbättring av vinsten!

En annan bra sak med utbetalningsschemat för spel med Kung Keno är att du för många keno-nivåer får lite pengar tillbaka även om du bara skulle träffa ett eller ett fåtal nummer. På keno-nivå 8, till exempel, utgår vinst ner till fyra rätt vid spel utan Kung Keno, medan du får utdelning ända ner till ett rätt nummer med Kung Keno.

Vad kostar det då att spela keno på Svenska Spel med denna bonusfunktion? Jo, Kung Keno kostar endast dubbla radinsatsen. Om du ser till hur dina potentiella vinster kan dubblas och till och med mångdubblas bara genom att du skjuter till en lite större insats förstår du säkert att det är klokt att alltid välja Kung Keno.

Win!